Zij vonden wat ze zochten

Homme Siebenga Bouw

Foto alle werknemersOnlangs is Homme Siebenga Bouw van start gegaan in Heerenveen.

Homme Siebenga ging in 1957 van start met Bouwbedrijf Siebenga aan de Rotstergaastweg. Sinds juli 2015 staan de heren Wietze van Wieren en Jan de Vries aan het roer. Meesterlijk in maatwerk dat is ook wat de directie en inmiddels zeven medewerkers dagelijks voor ogen hebben.

Nieuw en toch vertrouwd!
Passie voor het werk en enthousiaste medewerkers met vakkennis staan garant voor al uw bouwwensen. Voor de start was er al contact met Praktijk Uitzendburo Bouw (PUB) en gezamenlijk is er bij de start een goede basis gelegd voor huidige en toekomstige personeelsinvulling.

Het contact is tot stand gekomen doordat de zoon van Jan de Vries (mede eigenaar) uitzendkracht was via PUB en als leerling verbonden is geweest aan Bouwmensen. Wij, als huidige eigenaren, hebben dan ook al jaren zeer goede ervaringen met het samenwerkingsverband Bouwmensen en PUB.

De lijnen zijn door het goede persoonlijke contact: kort, eerlijk, recht door zee en plezierig. De administratie is goed op orde, dus ook voor ons, daar hebben we geen omkijken naar. Wij willen gewoon goed bouwen en al het andere moet dan goed geregeld zijn. Dit alles in goed vertrouwen. Wij werken met PUB via de zogenaamde payroll constructie.

Het synergievoordeel van Bouwmensen (niveau 1 t/m 3, BouwTalent (niveau 4) en PUB is prettig omdat er snel geschakeld kan worden tussen stagiairs, leerlingen en uitzendkrachten. Van allen is bekend wat ze aan ervaring hebben en waar eventueel bijgeschoold moet worden. Alles wordt door PUB geregeld. Natuurlijk tegen een scherp tarief.

Er mag best een relatie worden gelegd met de kwaliteit die PUB wil en kan leveren en de beste (opgeleide en ervaren) bouwvakkrachten die daarvoor voor vereist zijn. Jullie leggen de lat wat dat betreft waarschijnlijk hoog. Motivatie van de uitzendkrachten is ook belangrijk.  Dus de goede kandidaat, maar ook goede beloning, loon op tijd en geen gezeur, scherp tarief, dat zijn de kernwoorden voor PUB.

Homme Siebenga Bouw
Inleenbedrijf PUB


Douwe Tolsma

inschrijvenHet is goed werken voor Praktijk Uitzendburo Bouw (PUB). Er is goed onderling contact en vragen zijn geen probleem, altijd een antwoord naar volle tevredenheid. Ze werken volgens CAO Bouw, wat ook een goed gevoel geeft. De uren worden prima verwerkt en het salaris is altijd keurig op tijd. Toch niet geheel onbelangrijk!

Tijdens de restauratieopleiding, die ik ook mocht volgen, is goed contact over en weer belangrijk; en dat was er. Ik heb eigenlijk nog nooit zonder werk gezeten zolang ik voor PUB aan de slag ben geweest. Naast de restauratieopleiding mocht ik ook de cursus luchtdichtbouwen volgen wat weer goed aansluit bij de bouweisen van deze tijd. Wat ik leuk vind is het kerstpakket. Je hoort er bij. Omdat ik bij verschillende bedrijven heb mogen werken, heb ik veel werkervaring opgedaan. Uiteindelijk heb ik hierdoor een contract gekregen bij Lont, waar ik erg blij mee ben.

Douwe Tolsma
Uitzendkracht bij PUB


Lont BV te Sint Annaparochie

zaagAl sinds jaar en dag lenen wij via Bouwmensen (destijds Praktijkopleiding Bouw) leerlingen in. De contacten verlopen hier altijd prima en het was dan ook dit contact dat er voor zorgde dat wij in aanraking zijn gekomen met Pratijk Uitzendburo Bouw (PUB). In 2012 was de 1e uitzendkracht via PUB een feit.

Het is een plezierige manier van samenwerken. De lijnen zijn kort, eerlijk en recht door zee. Het aanbod is over de jaren ruim en uitgebreid gebleken. Mede hierdoor kun je goed kiezen uit het verschillende aanbod Het synergie voordeel tussen Bouwmensen, BouwTalent en PUB is een groot voordeel. Alle partijen weten welke werken er lopen of op stapel staan en daardoor kan de juiste keuze worden gemaakt uit stagiair, leerling of uitzendkracht.

De administratie is accuraat, snel en goed op orde. Van de ‘jongens’ ook nooit klachten en als iets niet mocht lukken, dan zeggen ze dat ook. Niet alleen het scherpe tarief is van belang, maar ook dat de uitzendkracht krijgt betaald volgens de CAO Bouw. Allemaal zaken die prima geregeld zijn.

Cursusmogelijkheden voor de uitzendkrachten is er voldoende. Als wij als bedrijf een bedrijfscursus organiseren neemt PUB de uitzendkracht hier ook in mee. Zo is iedereen op de hoogte van dezelfde zaken.

Lont hecht veel waarde aan de kwaliteit van de door hun opgeleverde projecten en het is dan ook niet vreemd dat er veel aandacht wordt gegeven aan vakmanschap en motivatie van personeel. PUB onderschrijft dit geheel en kan voldoen aan de hoge eisen gesteld op dit gebied. Iedere uitzendkracht dient in het bezit te zijn van een VCA diploma en PUB zorgt hiervoor en verzorgt zonodig zelf de (herhalings)cursus. Ook wordt een speciaal ontwikkelde arbo-checklist voor plaatsing met de uitzendkracht doorgenomen. Mede door overleg tussen Lont en PUB is besloten tot het in gang zetten van de VCU-certificering van PUB.

Lont BV te Sint Annaparochie
Inleenbedrijf bij PUB

Zij vonden wat ze zochten

Vandaag met 180 uitzendkrachten
Ondersteunen wij ruim 80 klanten
Met 3 vestigingen
25 nieuwe inschrijvingen deze maand

Wat ons uniek maakt

  • Passend werk
  • Loon volgens CAO Bouw
  • Flexibel
  • Goed gekwalificeerd personeel
  • Soepel en slagvaardig
Flexibele vakkrachten De juiste persoon op de juiste plaats